Informatie

Speel met duizenden andere vissers dit leuk en sociaal spel!

Laatste updates: decoreer je huisje en kweek je eigen vissen!

Visspel.be is een gratis MMO (Massively Multiplayer Online) game. Dit wil zeggen dat in het spel mogelijk is om tegen en met andere spelers over de hele internet te spelen.
Het is ook een social game die je in staat stelt om met andere spelers te praten. Dit visspel is een combinatie van animal crossing en pokémon. Het grote doel van het spel is het verzamelen van meer dan 190 verschillende soorten vissen.

Je wordt als het ware in een wereld vol met vissen gegooid, die bestaat uit ruim 10 verschillende gebieden die je allemaal kan vrijspelen.
Gebieden vrijspelen gaat niet zomaar, je moet genoeg ervaringspunten verzamelen om zo sterker te worden en een hoger level te krijgen. Er is zelfs een gebied dat je enkel kan vrijspelen door een speciale vis te vangen in een piramide.
Elk gebied is uniek, en heeft zeker wel iets leuks en speciaals te bieden: een speciaal huisje waar je aas kan vinden, een bewegend vlot,... Soms moet je zelfs met meerdere personen samenwerken om in een vijver te hengelen. Meer informatie over de verschillende gebieden vindt u hier.

Ervaringspunten, ook wel eens kortweg EXP genaamd, kan je krijgen door verschillende vissen te vangen. Vissen heb je in verschillende formaten en hebben ook verschillende ster waardes. Hoe meer sterren een vis heeft, hoe minder die in de wereld voorkomt, en hoe meer EXP hij uiteindelijk waard is. In het gebied "LakeTown" is een forellenkwekerij. De vissen die je daar vangt zijn dubbel EXP waard. Klik hier voor meer informatie.

Zoals eerder vermeld is het de bedoeling dat je alle verschillende vissen vangt. Hierbij heb je een nuttige tool beschikbaar namelijk de Fishdex. De fishdex is een index met alle vissen die je al reeds gevangen hebt, met een daarbij horende beschrijving. Je kan dan ook gemakkelijk bijhouden waarmee en waar je de vis gevangen hebt, er zit zelf een mini kladblok bij elke vis.

Daarnaast heb je ook een heleboel doelen in het spel, deze kan je bereiken door op de oranje vis "Achi" te klikken aan de linkerzijde van je scherm. Je hebt globale standaarddoelen, en extra doelen voor ieder gebied. In de meeste gebieden moet je bijvoorbeeld tegen elke NPC (Non Playing Character) gaan praten. Deze robotspelers weten altijd wel iets nuttigs te zeggen, of zelfs te geven. Zo krijg je van sommige NPC's gratis fishcoins, een voorbeeld hiervan is Bob's Minigame. Bij de standaard doelen heb je bijvoorbeeld "maak 50 vrienden", "vang 100 vissen", "gooi 20 keer in",... Bij het voltooien van een doel ontvang je fishcoins.

Je hebt ook dagelijkse opdrachten: de "Daily Quests". Deze open je door de piraat aan te klikken die je links op het scherm vindt. Deze opdrachten verschillen elke dag en hangen van persoon tot persoon af; ze worden ondermeer aangepast volgens je ervaring in het spel. Belangrijk hierbij is te weten dat de prijs die je ontvangt voor het behalen van de Daily Quests elke opeenvolgende dag stijgt. Deze prijzen gaan van hengels, aas, energie tot zelfs visradars. Het is dus belangrijk om deze dagelijks uit te voeren.

Als derde heb je ook nog een gele visserman "Herb" genaamd, Herb is een NPC(bot) die elke dag reist van het ene gebied naar het andere. Maar hij blijft wel de hele dag in hetzelfde gebied rondhangen. Hij wilt altijd wel dat je een aantal vissen voor hem gaat vangen, en vertelt hij ook welke aas je daarvoor het best gebruikt. Zodra je al zijn vissen gevangen hebt en deze hem terug brengt, krijg je altijd een beloning in fishcoins. Hoe meer vissen je voor hem moet vangen, hoe hoger de beloning.

Ruilen met andere spelers kun je vanaf level tien. Hierbij is het wel belangrijk dat je rekening houdt met de coin waardes van de verschillende items, kwestie van een mooie deal te doen met je mede spelers. Stel dat je op een moment niet veel coins hebt om een hengel te kopen maar wel heel wat aas in je rugzak overhebt, is het goed om dit met iemand te gaan ruilen.

In het spel is het ook mogelijk om je huidige ranking tegenover de andere spelers te bekijken. Zo kun je zowel je ranking bekijken in de huidige wereld of tegenover alle werelden, hierbij kun je sorteren op hoogste level, aantal vissen, aantal verschillende vissen, ...

Als voorlaatste heb je ook nog je eigen huisje die je kan decoreren met spullen die je kan kopen in de Decoshop in "Laketown". Je eigen huisje bevindt zich dan weer in "Rio Tropical" naast die van je vrienden! In de tuin van dit huisje loopt ook je eigen vis kweker rond die je kan laten jouw eigen vis kweken voor fishbucks of fishcoins. De kweek slaagt niet altijd, maar als de kweek geslaagd is kun je deze vissen oneindig vangen in je eigen tuin en kunnen je vrienden gezellig in jouw tuin komen vissen. Je homepoints stijgen naarmate het aantal vissen je kweekt en hoe meer spullen je in je eigen huisje plaatst!

Na dit allemaal te bespreken heb je nog een groot en voor mij persoonlijk een leuke bezigheid in dit spel waarbij je jezelf kan bewijzen namenlijk toernooien.
In toernooien kun je veel zeldzame vissen vangen, en is ook goed voor je XP. Vissen in toernooien zijn vaak meer XP waardt dan in de gewone gebieden. Indien je in de top3 eindigt, krijg je een grote hoeveelheid aan fishcoins die worden berekend aan de hand van het aantal deelnemende spelers in het toernooi. Daarnaast maak je ook kans om een beker te winnen. Je hebt drie verschillende toernooien waarin je kan gaan spelen, meer info en enkele tips hierover vindt je hier.

Fishcoins zijn vismunten die je nodig hebt om spullen,energie te kopen. Deze spullen kun je kopen in de winkel zoals hengels, aas, visradars,... hier worden enkele spullen uitgelegd.

Fishbucks is een andere geldwaarde die je krijgt bij het verkopen van je vis in de vismarkt. Hiermee kun je energie kopen, je eigen vissen kweken en decoratie kopen voor je huisje!