Tips & Tricks

Hieronder vindt je een heleboel extra informatie die handig kan zijn voor dit visspel!

Wil je de beste visser worden? Lees hieronder hoe dat kan!

Gratis aas vinden

Veel spelers vragen zich af waar ze gratis aas kunnen vinden.
Hier zijn namenlijk twee manieren voor:
 • Je kan in het gebied Cool Mountain schelpen ruilen voor vis aas bij het schelpenmeisje "Coral". Deze schelpen kun je vinden op het strand van Pinheira Beach
 • Daarnaast kun je telkens als je brood op is, langs bij de bakker "Jamie" in Laketown. Hier krijg je telkens vijftig vers brood aas om te gaan vissen. De bakker vind je rechtsonderaan de map

Forellenkwekerij

De forellenkwekerij is vaak een gebied dat veel spelers bezoeken, de reden hiervoor is dat je de forellen die je hier ziet aan dubbele XP waardes kan vangen. Is dus een ideale manier om vlug hoger op te gaan in level. De kwekerij vindt je hellemaal bovenaan in de map Laketown, voor drie vismunten kun je hier een uur lang vissen en veel XP verzamelen. Je hoeft niet een uur aan een stuk te vissen, indien je de kwekerij verlaat mag je de volgende keer gewoon verder doen waar je geëindigd was. Een van het ideale aas om forellen te vangen is brood

Bob minigame

Bob minigame is een zeer leuke minigame waar je aardig en vlug wat vismunten kunt verzamelen. Deze kun je enkel eenmaal per week doen, maar is zeker de moeite waard. Je vindt hem namelijk altijd bij de tenten linksonderaan in de map Rio Tropical. Zodra je tegen hem praat, verschijnen er vismunten over de hele map verspreidt. Op dat moment is het aan jou om er zoveel mogelijk op te rapen want er is maar een bepaalde tijdspanne die linksboven op je scherm in beeld komt, om deze vismunten te verzamelen.

Damian visspot

Damian is de ideale persoon op jou een goeie vissing spot aan te tonen. Hij staat altijd naar de zee te kijken en weet dus goed waar de vissen zich bevinden, en deelt zijn kennis dus graag met jou elke dag.
Nadat je damian hebt gesproken ga je automatisch naar een goeie visspot en kun je gemakkelijk en veel vissen vangen in het witte transparante gedeelte. Goed geluk!

Vis verkopen

Alle vis die je vangt komt in je rugzak terecht, al dit vis kun je verkopen in de vismarkt! De currency die je krijgt voor het verkopen van vis heet "Fishbucks". Fishbucks kun je gebruiken om extra energie te kopen, je huisje te decoreren en om vissen te kweken! Hieronder vindt u een screenshot van de vismarkt!

Toernooien gids

Deze gids is voor de ervaren spelers die graag een toernooi willen spelen en winnen.
Je hebt drie verschillende toernooien: Lake Run,Magic 15, Boot op zee toernooi.

Laten we beginnen met de Lake Run toernooi:

Bedoeling van dit toernooi is zo veel mogelijk centimeter verzamelen.
Welk aas gebruiken?
Vis of kunstaas zijn vast het beste aas dat je hiervoor kan kiezen.
Welke hengel gebruiken?
Vanaf de krachtige hengel mag je al zeker zijn om heel wat vissen binnen te halen. Dit lukt natuurlijk ook al aardig met een grote hengel, maar dan heb je veel kans om wat vissen mis te lopen.
Radar,magische klok of gelukdsdrankje
Magische klok! Kun je zelf gebruiken voor het volgende toernooi want deze is zestig minuten beschikbaar na activatie.
Indien je radar hier gebruikt zullen andere spelers dat al vlug door hebben en kunnen ze even goed jou radar gebruiken.
Hoe spelen?
Het makkelijkst is om in het midden van de map te starten om te vissen. Zo kan je vlug veranderen indien je ziet dat ergens anders iemand beet heeft vooraleer jij beet hebt.

Magic 15:

De bedoeling van dit toernooi is zo vlug mogelijk vijftien vissen vangen. Per vijf vissen gaat de volgende poort open.
Welk aas gebruiken?
Sprinkhanen is wel een goede keuze om heel wat vissen te vangen. Indien je geen coins hebt kan brood ook voldoende zijn.
Welke hengel gebruiken?
Alles vanaf grote hengel is voldoende voor dit toernooi.
Radar,magische klok of gelukdsdrankje
Zeker magische klok! Het maakt niet uit welke kwaliteit de vissen zijn die je vangt zolang je er maar zo vlug mogelijk vijftien scoort.
Hoe spelen?
Meestal is het slim om gewoon op dezelfde plaats te blijven staan en vissen indien je ergens beet hebt. Want het kan zijn als je doorloopt dat je nooit nog zon goeie spot vindt.

Boot op zee toernooi:

Bedoeling van dit toernooi is om zoveel mogelijk XP te verzamelen.
Welk aas gebruiken?
Zowel vis als kunstaas zijn wederom de beste keuze.
Welke hengel gebruiken?
Er komen aardig wat grote en sterke vissen voor in dit toernooi, als je echt niet veel vis wilt verliezen zou ik voor minstens krachtige hengel gaan.
Radar,magische klok of gelukdsdrankje
Geluksdrankjes komen hier toch wel van pas. Lekker veel kans maken op hogere sterren vissen en veel XP binnenhalen is zeker van toepassing in dit toernooi.
Hoe spelen?
Kijk waar de vis bijt!

Nog wat tips:

 • Speel met twee handen, een om je minigame te besturen de andere om vlug de vis weg te klikken en meteen naar de volgende te hengelen
 • Speel in volledig scherm om alle spelers bezig te zien en om te weten waar de vis zit
 • Koop en activeer alles wat je nodig hebt voor je het toernooi binnengaat
 • Vang je na 10 keer inwerpen nog niets ben je op de verkeerde spot bezig of moet je dringend ander aas gaan gebruiken

Vismunten en levelen

Om even kort samen te vatten heb je dus verschillende manieren om vlug vismunten te verzamelen en vlugger te levelen.
 • Bob's Minigame
 • Doe de tutorial, om de tutorial te voltooien krijg je tien vismunten
 • Doelen voltooien bij Achi de oranje vis, deze vindt je links in beeld. Hier heb je zowel map doelen als standaard doelen
 • Speel en win toernooien: maak kans om veel vismunten te verzamelen, grote zeldzame XP vissen, win een trofee en doe heel wat ervaring op
 • Zoek de Herb dagelijks en doe zijn quest, je krijgt altijd vismunten indien je al zijn vissen vangt die hij vraagt
 • Vismunten kopen
 • Bezoek Ben in Laketown, hij is vaak boos maar op een dag heeft hij jou zomaar een vismunt
 • Bezoek de forellenkwekerij om vlug te levelen, want de vissen daar zijn dubbel XP waard

Fishbucks

 • Fishbucks kun je gebruiken om energie,decoratie te kopen. En om vissen te kweken!
 • Fishbucks kun je gratis verdienen door vissen te vangen en te verkopen in de vismarkt op Pinheira Beach!
 • Fishbucks kun je ook makkelijk ruilen met je vrienden!

Items

Schelpen vallen te rapen op het strand van Pinheira Beach, je kunt deze omruilen voor aas vis bij het schelpenmeisje "Coral".
Fishbox is een doos die willekeurig in een gebied neervalt, meestal bevat het een verrassing zoals hengel,aas. Maar misschien ook wel een level up, in een gebied waar niet veel spelers rondlopen zal de fishbox niet veel voorkomen.
Met een geluksdrankje maak je dubbel zoveel kans op het vangen van zeldzame vissen voor zestig minuten lang. Het drankje bestaat in twee verschillende soorten, de andere soort kan je maar een halfuur gebruiken.
Het magische horloge dient om vlugger na elkaar te kunnen vissen, voor wel vijfig procent minder wachttijd. Ideal voor in toernooi een hele reeks vissen na elkaar te vangen.
Een visradar kan je gebruiken om visplekken te ontdekken. De radar vindt je in drie verschillende kleuren, de goedkoopste versie kun je vijf minuten gebruiken. Hoe duurder de radar hoe betere visplekken je te zien krijgt en hoe langer je hem kan gebruiken.
Er zijn wel tientallen verschillende hengels in het spel. Hier bespreken we de voorlaatste duurste hengel in het spel namenlijk de gloeiende hengel. Hij is van groot formaat en kan vissen vangen tot zeshonderdvijftig centimeter. Je kan duizend keer ingooien met deze mooie vishengel, terwijl je lekker opvalt.
We hebben ook nog de unieke FISHAO hengel. Er zijn hier maar tienduizend exemplaren van gemaakt, is zeker niet van de goedkoopste maar met deze hengel kan je dan ook oneindig keer ingooien en vissen vangen tot wel duizend centimeter. Als je vist met deze hengel, staat iedereen vast naar je te kijken.